Skip to content

Kennisbank

Ontdek alles over Workforce Management & Planning!

In onze kennisbank vind je informatie over Workforce Management (WFM) & Planning. Of je nu een HR-professional, een manager, een WFM-expert of een planner bent, hier vind je antwoorden op al je vragen.

Zelfroosteren

Zelfroosteren

Steeds meer CAO’s bieden medewerkers de optie om zelf hun rooster te beheren voor een betere werk-privébalans. Maar hoe behoud je tegelijkertijd het belang van de klant en de organisatie? Het start met het vaststellen van duidelijke spelregels voor zelfroosteren, waarbij zowel medewerkers als de organisatie betrokken zijn. 

planning

Een professionele planning

Een professionele planning vereist meer dan alleen het maken van schema’s; het vraagt om een gestructureerde aanpak en effectief leiderschap. Het opzetten ervan vergt toewijding van de organisatie en hoewel het tijd kost, biedt het op de lange termijn aanzienlijke voordelen.

lobby_achmea

Klantcase – Achmea Centraal Beheer Zakelijk

Eind 2022 verzorgde NEXT een WFM-scan voor Centraal Beheer Zakelijk, een onderdeel van Achmea. Het rapport van de WFM-scan bracht geen schok teweeg. “Het voelde meer als een bevestiging dat we op de goede weg waren.” Als je kijkt naar waar we nu staan heeft het traject met NEXT ons meer opgeleverd dan we hadden verwacht.