Skip to content
Forecasting as a service

Forecasting as a service 

Wil jouw organisatie kunnen anticiperen op onverwachte gebeurtenissen? Forecasting biedt hierin de oplossing! Bij het overwegen van forecasting is het belangrijk om te begrijpen wat het inhoudt en welke impact het kan hebben op jouw organisatie. Ontdek hoe forecasting de groei van jouw organisatie kan optimaliseren en voorzien van strategische voordelen.

Wat is Forecasting? 

Forecasting betekent simpelweg het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen, trends of uitkomsten. Met als primaire doel het bieden van inzicht in mogelijke ontwikkelingen, waardoor jouw organisatie weloverwogen beslissingen kan nemen. Als het echter ontbreekt aan de nodige interne expertise of software, dan bieden wij bij NEXT forecasting as a service (FaaS) aan. FaaS biedt jouw als organisatie een unieke kans om voordeel te halen uit precieze voorspellingen, zonder zelf te investeren in de benodigde software of interne expertise, voor een vast laag bedrag per maand.

Waarom Forecasting uitbesteden?

Stel je voor dat je overweegt om één forecaster in vaste dienst te nemen. Dat brengt echter risico’s met zich mee. Wat als deze persoon onverwachts uitvalt? De impact op het forecasting proces  zijn dan nauwelijks te overzien. Met FaaS hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Bovendien zijn de maandelijkse kosten voor deze dienstverlening vele malen lager dan het aannemen van één fulltime medewerker (1 FTE), wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen voor jouw organisatie.

NEXT dienstverlening

Onze dienst biedt niet alleen kostenbesparing, maar ook gegarandeerde zekerheid. Wij staan garant voor de continuïteit van jouw forecasting proces, zelfs tijdens vakanties, bij ziekte en zwangerschapsverlof. Er staat altijd een team van 3 NEXT’ers paraat, die elkaar op de hoogte houden en indien nodig elkaar kunnen vervangen. Voor de organisatie is er één vast aanspreekpunt, zodat je precies weet bij wie je terecht kunt met vragen. 

Bij NEXT hechten we veel waarde aan transparantie, vandaar dat er vaste contactmomenten zijn. Hierdoor ben jij continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met FaaS willen wij jouw organisatie volledig ontzorgen, en dat tegen een vast laag bedrag per maand.

Implementatieplan

Intakegesprek

  • Bepalen van de prijs aan de hand van het aantal uren en de complexiteit
  • Aanleveren van data

Transitiefase

  • Forecast software implementeren in de bedrijfsprocessen
  • Uitleg over het forecasting model

Support

  • Één dag in de week bijwerken van het forecasting model
  • Ondersteuningsteam met minimaal drie leden
  • In het team één vast aanspreekpunt
  • Vaste contactmomenten over de voortgang
  • Tijdens kantoortijden bereikbaar voor extra ondersteuning

<< 1 >>


Wil je meer informatie over het implementatieproces?