Skip to content
Software
Software

Hoe maak ik als organisatie de juiste software keuze?

Het zorgen voor de juiste balans tussen de vraag naar arbeid en de behoeften van je werknemers bij het opstellen van roosters blijft een uitdaging voor veel organisaties. Gelukkig kan Workforce Management & Planning software een waardevol hulpmiddel zijn in dit proces. Met behulp van deze software kun je bijvoorbeeld precies vaststellen wanneer er sprake is van over- of onderbezetting, waardoor je wellicht kunt voorkomen dat medewerkers onderling diensten moeten ruilen. 

Als organisatie is het kiezen van het juiste softwarepakket een uitdaging. Het proces omvat het opstellen van een requirementlijst, wachten op reacties van leveranciers, en het organiseren van demo’s. Maar het bepalen van de juiste vragen en wie deze moet stellen, en het begrijpen van de antwoorden, is cruciaal. Bijvoorbeeld, bij de vraag naar een mobiele app is het essentieel om te begrijpen welke functionaliteiten echt nodig zijn. Het is slechts één aspect van een veel bredere wensenlijst bij het aanschaffen van software. 

Software-implementatietraject

Als organisatie is het essentieel om het juiste pakket te kiezen dat aansluit bij de behoeften van jouw organisatie. Bij NEXT begrijpen we dit en staan we klaar om je te helpen. Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid de wensen en behoeften en stellen we samen een requirement lijst op. We onderzoeken wat je precies wilt bereiken met de implementatie van de software en welke functionaliteiten het systeem moet hebben.

Na het intakegesprek gaan wij aan de slag met de verzamelde eisen en wensen. We schakelen met verschillende softwareleveranciers om voor jou een selectie te maken van de beste opties. Dit resulteert in een adviserende top 3, een shortlist, die we vervolgens met jou bespreken.

 

Daarna zorgen we ervoor dat je demo’s krijgt van de geselecteerde leveranciers en zijn we aanwezig om je te helpen bij de beoordeling. Nadat je een keuze hebt gemaakt, bieden we je twee mogelijkheden: je kunt ervoor kiezen om het systeem zelf in te richten, of je kunt NEXT inschakelen als projectleider/implementatiepartner. Deze beslissing hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften.

Als je besluit om NEXT in te schakelen, kun je erop vertrouwen dat we de functionele inrichting voor je uitvoeren of assisteren, en dat we als projectleider het voortouw nemen in de communicatie met alle betrokken partijen, zowel intern als extern. Op deze manier zorgen we ervoor dat het implementatieproces soepel verloopt en dat jouw organisatie wordt ontzorgd.

 

Software, geïmplementeerd voor jouw succes!